21/1/11

Pulp VS. The Libertines

Οι επανασυνδέσεις της χρονιάς, περσινής και φετινής... Για μένα ρε. Τυγχάνει, βασικά, να γουστάρω και τις δυο μπάντες, κράξτε ελεύθερα, χέστηκα, δε θα πήγαινα βέβαια σε κανένα λάιβ τους. Τους Pulp τους έχω δει στα "καλά" τους, επομένως είμαι καλυμμένος. Τους Libertines όχι, αλλά στ' αρχίδια μου. Για τους δεύτερους, μάλιστα, έχοντας σα δεδομένο τις πελώριες εγωισμάρες τους, δεν ξέρω καν αν τελικά την έκαναν τη γύρα στα stages της υφηλίου. Δε γαμιέται. Σκοπός του άρθρου δεν είναι να σας στείλω να τσεκάρετε αυτά τα μεγάλα γεγονότα, άλλωστε. Χέστηκα τι θα κάνετε. (Μαλάκα, πόσα έχω κατεβάσει; Έξι ή εφτά;)
Ετούτοι εδώ οι δυο, καλλιτεχνικά, είναι το ακριβώς αντίθετο. Η μέρα με τη νύχτα. Σιγά το νέο. Όλη η εξυπνάδα, η σημασία στη σύνθεση, η αριστοκρατία, γαμιέται από την προχειρότητα, τον ψευτοτσαμπουκά, τις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Και αντίστροφα. Τα εξώφυλλα στα tabloids πάντως τα μοιράζονταν διά δύο. Τώρα; Τώρα γάματα... Μου είχανε λείψει εξίσου, παρόλα αυτά. (Αφήνω το ποτό κάτω)
Σαμπάνια ή πρέζα ρε... Το αιώνιο δίλημμα. Παλιότερα θα έκλινα προς το δεύτερο, τώρα δεν ξέρω... Η εικόνα του σακατεμένου τύπου με την κιθάρα και το μικρόφωνο ήταν απείρως ελκυστικότερη από αυτή του δανδή με το dry martini. Μπα, και οι δύο γαμάνε. Τέλος πάντων. (Βαθιά ανάσα)
Ρε, δε θα παίξει σύρραξη εδώ πέρα... Ούτε καν. Είμαι πολύ της αγγλούρας και δε γίνεται. Και οι δύο μύθοι του αγγλάρα "σούπερμαν" περιγράφονται εδώ. Από τη μία ο  ψηλόλιγνος, ο μυστηριώδης τύπος, απ' την άλλη  το χάλι, ο μυστήριος τύπος. Αλληλοσυμπληρώνονται. Ανάλογα με τις διαθέσεις μου φάση... (Καταπίνω με δυσκολία)
Το "Different Class" το αγόρασα στο Λύκειο και αποφάσισα οριστικά ότι αυτή είναι η φάση μου, τέλος. Αυτό θέλω να γίνω. Αυτό που περιγράφεται στο "I, Spy" συγκεκριμένα. Εν μέρει το κατάφερα. To "Up the Bracket" δε, το τσίμπησα μία περίοδο που απορούσα γιατί η αντροπαρέα που περιστοίχιζε μια τύπισσα δεν ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη μαζί της. Ακόμα απορώ. (Καλύτερα να μην ανάψω άλλο τσιγάρο)
Και ρε μαλάκα, για μένα η indie φάση ήταν αυτή. Η cool πλευρά, η απροκάλυπτα pop, η φούσκα αν θες, βαριέμαι τους κλαψομουναρέους ασχημομούρηδες τύπου Bradford CocksThom Dorcke, Menovlenna και το κακό συναπάντημα, όλοι αυτοί οι νεωτεριστές της ποπ, σκάνε μόνο όταν δε βγαίνει καλή ποπ, αυτό είναι όλο, ο κόσμος αναγκάζεται να ψάχνει ένα ρεφραίν να ταυτιστεί στις υπερφίαλες μπούρδες τους, νομίζει ότι το βρίσκει αλλά αρχίδια, η έκσταση δεν είναι παρά προσωρινή, αυτό που μένει πάντα είναι το κομμάτι που σιγοτραγούδησες, όχι εκείνο που σ' έκανε να σκεφτείς, μικρή πικρή αλήθεια... (Ωχ... Έρχεται... Προλαβαίνω να...)
Ναι ρε, τι κοροϊδεύετε τ' αυτάκια σας; Ψοφάει το χάλι, βάλτε απ' τη μία ένα νοστάλτζια πάρτυ που θα παίζει britpop κι απ' την άλλη ένα που θα παίζει indie με νου και φαντασία, δεν είναι ότι στο πρώτο θα γίνει της πουτάνας, που θα γίνει, είναι ότι κι αυτοί που θα πήγαιναν στο δεύτερο θα είναι εκεί. Δεν εξετάζω ποιότητες, προχώ μαλακίες και τα συναφή, το τεράστιo επιχείρημα που δεν μπορεί να αντικρούσει κανείς σας, είναι το ότι πραγματικά όλοι μας θέλουμε να θυμόμαστε τις καλές στιγμές στη ζωή μας...  Γι' αυτό και η ξεδιάντροπη ποπ θα ξεκωλιάζει με βρωμερό πάθος την οποιαδήποτε αβάντ μαλακία πάντα! (Μπλουαρρρργκχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!!!!!)       

20 σχόλια:

  1. ...ρε τωρα "εθιξες" το πιο ευαισθητο μουσικο σημειο μου!...και αναφερομαι στους Pulp!...τι εποχες...τι μου θυμισες ρε μαν τωρα!ηδη ξεσκονιζω τη δισκογραφια τους τωρα και την ολη υπολοιπη μερα θα την αφιερωσω στα λυκειακα μου χρονια (αλλα και στα πρωτα φοιτητικα.


    υγ : παντως οι Pulp και κυριως με το Different Class, εκαναν πολλους να πουν οτι αυτη ειναι η φαση που θελουν...

    καλη σου μερα Raggedy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μπαντάνα του Λευτέρη21 Ιανουαρίου 2011 στις 10:50 π.μ.

    dry Martini ta life

    πότισέ μου τα υφάσματα, αλήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και είμαι με το His 'n' Hers περισσότερο, γιατί είμαι γέρος, λύκειο έκανα και προσπάθεια ν' αφήσω φράτζα να φανταστείς με δραματικά αποτελέσματα... Pulp θεοί, αλλά γουστάρω και τους χαζούς, τι να κάνω πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος να κράξει άραγε αφού όλοι λίγο πολύ έχουμε μια Pulp ιστορία.Το Babies το πρώτο κομμάτι τους που άκουσα έγινε ένα από τα αγαπημένα μου. Τους Libertines τους έμαθα αργότερα, από τις λίγες αγγλικές μπάντες που ρόκαραν τόσο χύμα.Cool...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε γίνεται να διαλέξω.Αν ήμουν υποχρεωμένος να "σβήσω" μια από τις δύο μπάντες από την ιστορία της μουσικής δε ξέρω τη θα έκανα...Για τους Pulp δε το συζητάμε,είμαι και τρελός φαν όμως του μαλάκα που γάμαγε τη Kate Moss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. re pousti mou ok pulp..ti douleia exoune oi libertines re pousti mou,poios tous gamaei,ok riksane 4 5 indie hits alla arxidia ola g tin mostra itane telika,i xrysi epoxi tis britpop kylietai anamesa sta arxidia twn gallagheroalbarn an kai oi oasis dn itane britpop,opws k na xei raggedy egw dn syginithika me pulp pou diavasa to arthro kai ksereis poly kala an erthoune g live ti tha doume,den exoume 1998 oute kamia freatida diathesimi g na poume gamw...anyway tsimpaw mia mpyra kai synexizw na akouw coral pou to pirane apo kei p teleiwse kai tou gamisan ta matia afou valane oli tous tin psyxi..filia file...a ena dry martini silvou plais..xaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε και η δηθενιά λέει, για τη φάση ρε...
    Το ξεκαθάρισα και στην αρχή πάντως, ΟΥΤΕ εγώ είμαι για να τους δω λάιβ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. gamw to indie mou mesa....xaxaa...60's re malaka,60's telos...ola ekei ginane...psyxi kai arxidia leme..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ είμαι '80s, όμως... Μαυρίλα, σιχαμάρα, κιτσαρία και φτώχεια καταραμένη... Η εποχή όσο πάει και θυμίζει το τότε. Οι μπάτσοι τη ρίξανε την πρέζα στα Εξάρχεια, σήμερα τι έμεινε να ρίξουνε άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. esy raggedy thes enan kalo giatro file mou...a ksexasa na s pw...drunken haze unplugged ston offradio stis 10 to vrady...g na doume pou paei i elliniki skini,exei katholou mellon?...xaxax..ta leme re..me exoune trelanei,live gynaikes bandes synenteukseis skata...ta kanw ola monos mou..ante na dw pote tha vgoume re malaka..steile mail...milame agapite...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. stis 14 fevrouariou to unplugged e...ti malakas eimai.,.xaxa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ok αυτό το ποστ δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα. Εγώ και τους δυο τους έβλεπα άνετα live βασικά. Τους Pulp θα τους δω φέτος.

    Και έχεις ένα δίκιο σ' αυτό που λες με την πιο και καλή ποιοτική indie ή whatever μουσική. Ένα ριφάκι από libs ή strokes να πέσει και τα ξεχνάς όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @spiros
    14 Φεβρουαρίου; Καψουριάρη....

    @yourmusicride
    Δεν το περίμενες; Αφού είμαι britpop oldguy φάση ρε...
    Ε ναι ρε, ένα Disco 2000 να σκάσει απ' τα ηχεία και ξεχνάς τη συζήτηση για το μέλλον του Glitch-Hop με τη μία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι pulpo-κατάσταση είναι αυτή τελευταία ρε; Τι φταίει;;;

    Μέχρι και στην εκπομπούλα μου προχτές έβαλα ξεκάρφωτα το disco 2000...

    Τι γίνεται;

    Όσο για Libertines, να ξέρεις ότι - όπως και στο ποδόσφαιρο - πάντα γοητεύει η εικόνα του ''χαμένου ταλέντου''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χμμμμ... Ίσως επειδή οι Pulp παίζει και να μας έρθουν... Για να δούμε. Αν έχω ακόμα δουλειά μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Pulp θα μας έρθουν, όπως και οι Suede.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Oι Suede;!;!;! Επανασύνδεση κι αυτοί; Ποιος έμεινε, πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή