18/1/11

The Decemberists - The King Is Dead

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γάιδαρος, γέρος, γάματα, ήταν τόσο καιρό όμως στη δούλεψη των ανθρώπων που είχε μάθει τη γλώσσα τους. Μια ωραία μέρα, λοιπόν, άκουσε το αφεντικό του να λέει ότι θα τον καθαρίσει γιατί του έπιανε χώρο. "Σιγά μην κάτσω να με φάνε", σκέφτηκε και την έκανε. Στο δρόμο πέτυχε ένα σκύλο, που ήταν επίσης σκατόγερος και του κάνει: 
- Ρε μαλάκα, την κοπάνησα γιατί θα με κάνανε δερμάτινο παντελόνι 
- Κι εγώ σ' αυτή τη φάση είμαι, δεν πάμε Οκλαχόμα να γίνουμε σταρζ του πενταγράμμου;" απαντάει εκείνος - με ερώτηση
- Είναι η πιο μαλακισμένη ιδέα που 'χω ακούσει, αλλά η νέα μόδα στο σταρ σύστεμ είναι η κτηνοβασία τώρα πιά, παίζει λοιπόν και να 'χουμε την ευκαιρία μας!, ο γάιδαρος κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία,
 - Ρε πάμε λέμε, επιμένει το dachsund,
- Α, ναι... βασικά, τα ζώα δε μιλάνε ρε... 
Εκεί που πηγαίνανε βρήκανε ένα κόκκορα ένα βήμα πριν τη σούπα και μια γάτα ένα βήμα πριν το σαλάμι αέρος και τους πήρανε για να κάνουν όλοι αυτοί οι γερο-παραλυμένοι την πιο γαμάτη psych-country-folk-metal μπάντα που γνώρισε ο πλανήτης. 
Στο δρόμο για 'κει τους έπιασε η νύχτα, βρήκαν όμως ένα σπίτι φωτισμένο, και είπαν να χτυπήσουν μπας και αράξουν λίγο. Περάσαν κάτω από την ξεθωριασμένη, αλλά τόσο Anti-Kunst, ταμπέλα που έλεγε "Villa Indiefuck", χωρίς να υποψιάζονται τι τους περιμένει...
Πλησίασαν στο παράθυρο, στάθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, ο γάιδαρος τέρμα κάτω, πάνω του ο σκύλος, μετά η γάτα και στην κορυφή ο κόκκορας και τσέκαραν μέσα. Κάμποσοι λιωμένοι τύποι στα πατώματα, ενώ στο βάθος αναγνώρισαν τη βαριεστημένη (αλλά, godddamnn, τόσο cool) μορφή του  πιο ξεχωριστού μουσικοκριτικού της γενιάς του... Από τα ηχεία έβγαιναν οι χίππικοι ήχοι των The Deeep, Not Not Fun φάση, οφείλετε στον εαυτό σας να τους τσεκάρετε.
- Ρε μαλάκες, ο Indiefuck! νιαούρισε με περισσή καύλα η γάτα...
Νομίζω αυτοαποκαλείται Raggedy Man τώρα, γαύγισε η Λάσσυ με Alzheimer... Χέστηκαν οι σύντροφοί του.
- This could be our big break, έκρωξε σε άπταιστα αγγλικά με λονδρέζικη προφορά ο φτερωτός της παρέας, κλάνοντας, ταυτόχρονα, με ανακούφιση και ανυπομονησία...
Αν και δεν κατάλαβαν λέξη οι υπόλοιποι άρχισαν με τη μία να βγάζουν τους πιο avant ήχους, δένοντας τέλεια με την υπάρχουσα υπόκρουση, κάτι που ανάγκασε τους παρευρισκόμενους να κλείσουν τη μουσική για να αφουγκραστούν. Κι αυτό που άκουσαν ήταν καλό.
Με τη μία έτρεξαν έξω να γνωριστούν με το νέο όνομα του προχωρημένου ήχου, κάτι που, δυστυχώς, έθεσε αυτόματα σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας του ανακτόρου, lazers, πυροβόλα όπλα, νάρκες, μεταλλικοί δονητές πασαλειμμένοι με λιπαντικό, με λίγα λόγια, η μπάντα που θα άλλαζε το ρου της ιστορίας έγινε σε ελάχιστο χρόνο μια άμορφη μάζα από αίμα, κρέατα και κόκκαλα... 
Η μετενσάρκωση του Lester Bangs ξενέρωσε με τη μία. Ευτυχώς, κάποιος από την παρέα του προσέφερε την τελευταία μπούρδα των Decemberists για να την κράξει. Δέχτηκε το δισκίο (σουβέρ στην καλύτερη) με ένα σατανικό χαμόγελο και πήγε προς τα μέσα...

22 σχόλια:

  1. γεια σου ρε Raggedy με τα ωραια σου!...ευτυχως που υπαρχεις και συ και κραζεις γιατι με ολους αυτους τους γλειφτες bloggers η music blogging φαση εχει αρχισει να σαπιζει...

    respect as always!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε χρειαζόταν τέτοιο κείμενο για να κράξεις έναν τόσο μα τόσο αδιάφορο δίσκο. Είναι όντως τόσο χάλια που θα σου εξασφαλίσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θερμά συγχαρητήρια.
    Επίσης απαντώντας στον πρώην Μ, ως αναγνώστης ελληνικών blog, είναι πανεύκολο για τον οποιοδήποτε να κράξει, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Αναρωτήσου μόνο πόσους δίσκους έσβησες από τον σκληρό σου τις τελευταίες δύο εβδομάδες και θα καταλάβεις γιατί. Γλείψιμο είναι όταν έχεις να λαμβάνεις από ένα συγκρότημα και γι' αυτό το παινεύεις. Όταν ακούς δεκάδες νέες κυκλοφορίες και επιλέγεις να γράψεις για λίγες από αυτές, τότε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ήταν είτε μέτριες είτε ανάξιες λόγου. Μέσα σε αυτό το χαμό έχουμε ανάγκη από προτάσεις και όχι να μάθουμε πως να αναγνωρίζουμε τις μπούρδες. Η music blogging φάση σαπίζει για άλλους λόγους. Γιατί μας έχουν φλομώσει στα video και στις εικόνες αντί σε λόγια, γιατί ο καθένας έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο και μας έχει ζαλίσει τα αρχίδια με το τι έπαιξε, γιατί κάτι μαλάκες θεωρούν ότι είναι σημαντικό να παρουσιάζεις και μόνο ότι κολακεύει ο μουσικός τύπος για να σε θεωρούν παντογνώστη, ενώ μέχρι χθες δεν ήξερες το όνομα του συγκροτήματος, γιατί υπάρχουν καραγκιόζηδες που βρίζουν το Pitchfork μόνο και μόνο για να μας πείσουν ότι έχουν άποψη, γιατί ο κάθε ατάλαντος που γρατζουνάει μια κιθάρα νομίζει ότι έχει το καλύτερο συγκρότημα στον κόσμο ψαρώνει άλλους πέντε πανίβλακες φίλους του και μας πρίζουν να ακούσουμε τις ανούσιες προσπάθειές του, γιατί υπάρχουν κάποιοι που ακόμα και όταν αντιγράφουν τα δελτία τύπου προσθέτουν τη λέξη αποκλειστικό, γιατί..., γιατί...
    Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάποιοι από αυτούς θα περάσουν κάτω από την ξεθωριασμένη, αλλά τόσο Anti-Kunst, ταμπέλα που λέει "Villa Indiefuck", χωρίς να υποψιάζονται τι τους καταλογίζω.

    Σωτήρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωτηρη θα συμφωνησω μαζι σου στα περισσοτερα αν οχι σε ολα... αλλα και παλι θα συνεχισω να επιμενω οτι ευτυχως που υπαρχουν και blogs σαν το συγκεκριμενο που εστω και στο "ελαχιστο" εχει δικη του αποψη και οχι την αποψη καποιου τριτου κατα κυριο λογο ξενου εντυπου ή blog.

    η αληθεια ειναι πως σιχαθηκα τους ελληνες bloggers (οχι ολους επαναλαμβανω) μονο και μονο γιατι τα περισσοτερα blogs ηταν το ενα αναπαραγωγη του αλλου (και αυτο μπορεις να το διακρινεις ευκολα αν διαβασεις τις λιστες με τα καλυτερα album τις χρονιας.ειναι λες και ολοι αυτοι ακουσαν μονο τους ιδιους 50 δισκους).

    και κατι τελευταιο...
    πραγματικα κουραστηκα με την φαση που οταν καποιος εκφερει την αποψη του θα βρεθει αλλος ενας να τον κραξει... στη τελικη ο Raggedy το εχει πει πολλες φορες οποιος δεν γουσταρει ας μην διαβαζει το blog...και τωρα μ'αυτο δεν τον υπερασπιζομαι απλα υπερασπιζω την αποψη που μπορει να εχει καποιος για το οτιδηποτε.
    πιστευω να καταλαβες τι εννοω...

    αυτα.

    υγ: παντως αυτη σου τη φραση "Μέσα σε αυτό το χαμό έχουμε ανάγκη από προτάσεις και όχι να μάθουμε πως να αναγνωρίζουμε τις μπούρδες." πρεπει να πας και να την γραψεις σε πολλα blogs εκει εξω!

    φιλικα

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γω θα συμφωνήσω. Απλά, αυτό που είπε ο Μάκης περί γλειψίματος, δεν είναι απαραίτητο οτι το κάνεις για να κερδίσεις κάτι από μια μπάντα. Θα ήταν γελοίο, δε γίνεται. Μπορεί απλά να το κάνει κάποιος για να κερδίσει την προσοχή άλλων και καλά 'διάσημων' μπλογκς, για να κερδίσει μια θέση πίσω από κανά μικρώφονο ή πολύ απλά για να πάει με το ρεύμα και να γίνει ένα μ'αυτό, γιατί έτσι μπορεί να μη νιώθει μόνος.
    Επίσης, όποιος θέλει διαβάζει ότι θέλει. Και στην τελική, μπορεί να μη διαβάζει τίποτα και να την ψάχνει μόνος. Και στην τελική τελική με ένα λογαριασμό γίνεσαι μπλογκερ εντελώς δωρεάν και υψώνεις την πειρατική σου σημαία για να πας αντίθετα στο ρεύμα που κράζεις.
    Να βοηθήσεις αυτούς που εσύ πιστεύεις οτι κάνουν καλή δουλειά.
    Και κάτι τελευταίο για αυτούς που ούτε γλείφουν αλλά ούτε πάνε με το ρεύμα επίτηδες. Τα γούστα ποικίλουν. Δε μπορείς να τα σπρώξεις. Απλά υπάρχουν. Έστω κι αν τα θεωρούμε χάλια οι υπόλοιποι..

    Χαιρετώ και τους δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι αυτο εννοουσα περι γλειψιματος!το ειπε πολυ καλα ο Σπυρος! ...απλα λογω ηλικιας και καταστροφικων συνηθειων κατα το παρελθον το μισο του εγκεφαλου μου σταματησε να δουλευει και δεν μπορω να εκφραστω οπως θελω!... για αυτο και αλλωστε "κραζω" καποιους μηπως και προλαβω να σωσω το αλλο μισο!χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε indiefuck εμένα μ' άρεσε ρε. Το ξέρεις, ε;

    Αλλά αυτό που μ' αρέσει είναι ότι θα κάτσεις και θα γράψεις (και συνήθως καλύτερα) για κάτι που σιχαίνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμμμμμμμμμ... Απ' την άλλη εγώ πάντα μπούρδες για μπούρδες έγραφα...
    Η music blogging φάση βαρετή είναι απ' τη μία, έχει γέλιο απ' την άλλη. Τι εννοώ... Είναι βαρετό να σου αρέσει το τελευταίο των National π.χ., αλλά έχει γέλιο να το υποστηρίζεις με τη θέρμη φανατικού οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Θα προτιμούσα να γυρνούσαμε 20 χρόνια πίσω και όλα τα μπλογκς να είναι φανζίνς ώστε να υπάρχει και μια κάποια εικαστική πρόταση, αλλά αυτό δεν παίζει, όλα είναι πολύ εύκολα πια, αλλά ΔΕ ΓΑΜΙΕΤΑΙ, όσο πιο ασόβαρη είναι η φάση, τόσο καλύτερα κατ' εμέ...
    Πάντως υπάρχουν ακόμα "φωνές" εκεί έξω που έχουν να πούνε πολλά, ακόμα και για τα πιο αδιάφορα για μάς (Μάκη), και στην τελική ΠΑΝΤΑ είναι πιο γαμάτο να ασχολείσαι με κάτι όταν έχει σαπίσει τελείως...

    Ρε συ South, είσαι ΠΑΝΤΑ μια απογοήτευση ρε συ (διπλός Κριός, δεν ξεχνώ)... Και όσο περίεργο και ν' ακούγεται, αυτό το λέω για καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ... και επίσης, μέσα σ' αυτό το χαμό δεν έχουμε ανάγκη τίποτα... Χμμμμ... Ίσως μόνο από την αίσθηση της ακοής...

    Και Μ., εσύ έχεις σιχαθεί τους bloggers, εγώ ξέρεις με τι ξερνάω πλέον; Με την ελληνική σκηνή!!! Και μη μιλάς και πολύ για λίστες γιατί οι δικές μας μοιάζανε ΤΡΑΓΙΚΑ!! ΧΑχαΧΑχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχα!εχεις δικιο ρε μαν οτι οι λιστες μας εμοιαζαν αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εμοιαζαν και με 20 αλλες!και δεν το λεω αυτο γιατι θεωρω τον εαυτο μου διαφορετικο ή προοδευτικο (προοδευτικος του κωλου ισως ναι!) σε σχεση με καποιους αλλους απλα το λεω γιατι ισως καποιοι δεν μπαινουν καν στην διαδικασια να ακουσουν και καποιες αλλες "φωνες" περα απο αυτες που τους "χειραγωγουν" τοσα χρονια.

    ...αλλαζω θεμα (για να ξεκινησει νεο νταβαντουρι!) και ερχομαι στην ελληνικη σκηνη... ποια ελληνικη σκηνη?...γιατι εγω πλεον περα απο 4-5 δεν ξερω καποιους αλλους να αξιζουν... και νομιζω οτι οι 4-5 δεν κανουν σκηνη...ετσι δεν ειναι?χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. re seis olo auto g ton disko twn decemberists?..prosopika apolausa poly to keimeno tou raggedy..me liga logia itane apo tis pio omorfes kritikes enos kakou diskou?..an egrafe diladi katheutheian einai malakia tha ta legate auta?..kai oso g elliniko blogging to glypsimo erxetai p dn einai glypsimo apo atoma p ypostirizoune apla tin mousiki p agapane k dn einai antikeimenikoi,einai k o logos tou blog autos,na ypostirizeis k na garfeis tis mousikes p goustaresi k agapas.an oloi fetos glypsane arcade fire einai gt isws stin teliki tous arese oso mapa k an amas fainotane emas,pou ksereis ontws mporei na akoune mono 10 diskous ton xrono..g ekatommyria logous..oso g elliniki skini nai den yparxei gt pnigetai mesa ston idio tis ton eayto me tis klikes kai ta thelw olwn oswn lene oti paizoune mousiki..gt exoume ksexasei isws se auti tin skini ti simainei paizw mousiki,alla vlepeis einai to hype stin mesi tou vlevet k tis athens voice,krinane mia olokliri genia..e as ta fane ta skata tous...ta pa k egw..kalispera sas..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαλάκα έλιωσα με το κείμενο..!

    Ώρες ώρες πιστεύω οτι θα πρεπε να επικεντρωθείς κυρίως σε τέτοιου τύπου θαψιματοποστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε indiefuck, που να σου πω δλδ τι ακούω τώρα...

    Το διαρρεύσαν track απ' τον επερχόμενο δίσκο του J Mascis...

    Τζέι Μάσις ιζ ε γκαντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Opos kai na'xei, gia emena prosopika to gegonos oti episkeptomai se kathimerinh vash to blog ayto (edo kai poly kairo) gia na diavaso opoiodhpote kainourio post, eite prokeitai gia thapsimo diskou eite gia eksymnish, mou arkei kai ola ta alla einai peritta...ki as grafo gia proth molis fora. Raggedy-hurdy-gurdy-indiewhatever-man synexise thn kalh douleia file! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άστα, psycho, αυτά είναι για κατ' ιδίαν. Σύντομα...

    @Soul
    μου το λένε συχνά ρε... Λες;

    @South
    Ε ναι ρε, Mascis IS god, δε διαφωνώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε κάθισα και το άκουσα έστω μια φορά, αποπροσανατολισμός πλήρης, βαρεμάρα σου λέω! Ακούγεται από the Βand, Smiths, Neil Young, , μέχρι REM και Fairport Convention. Δεν παν κανα ψάρεμα (εκεί στο δάσος που φαίνεται στο cover) καλύτερα, να πιούν bourbon και να στανιάρουν;
    Τώρα για τις περισσότερες "κριτικές" των blogs.
    Μα είναι τόσο πιεστικό το hype που τι διαφορετικό να προλάβει να ακούσει ο άμοιρος blogger. Για τίς παλίες καραβάνες άραγε (που αντιγράφονται ασυστόλως) έχει προλάβει να διαμορφώσει άποψη; Για τους νεώτερους μιλάω κυρίως που ασχολούνται με το music blogging, όχι ότι εγώ είμαι και κανένας expert,ερασιτέχνης ακροατής και κάτι ψιλά είμαι, αλλά έχω φάει τα ψωμιά μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O συγκεκριμένος άμοιρος μπλόγκερ, πάντως, έχει αποκτήσει τη συνήθεια να κράζει τους hyped δίσκους χωρίς να χάσει το χρόνο του ακούγοντάς τους... Κακώς ίσως... Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να κυκλοφορήσουν κανα αριστούργημα οι Killers (αστειάκι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για σιγά λίγο ρε παληκάρια...

    Κατ' αρχάς ρε eldorado (απ' το κομμάτι του Γιανγκ πήρες το όνομα; καλό), πού είναι το κακό σχετικά με την πρώτη σου παράγραφο; Και μου φαίνεσαι αρκετά ενημερωμένος για να ΜΗΝ σου αρέσουν αυτοί που αναφέρεις.

    Ο αφορισμός και η απόρριψη τελικά γίνεται πιο γρήγορα μοδα απ' οποιοδήποτε hype...

    Το να μην σας αρέσει το είδος που παίζουν οι Decemberists, είναι δεκτό. Οπότε είναι άκυρο να συζητάμε οτιδήποτε επ' αυτού. Αλλά το να αγονοείται η ικανότητα και το ταλέντο τους εδώ και πόσους δίσκους (πολύ καλούς γενικά), έιναι... τι να πω... Αν ασχολιόσασταν και σας άρεσε πάντως το είδος, θα ανακαλύπτατε ότι είναι από τους σημαντικότερους αυτού, βάζοντας πολύ προσωπικό στίγμα σε κάτι που έχει παιχτεί από μεγαθήρια εδώ και δεκαετίες...

    Anyway, το δεν παν για κανά ψάρεμα στο δάσος (!), για κάποιους μουσικούς σας τους Decemberists, το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολή. Το βγάζω σπυράκια με το είδος, οπότε και ο θεός να το παίξει δεν την παλεύω, είναι ίσως πιο ταιριαστό. Αν πάλι αρέσει το είδος και όχι η μπάντα, ας βρούμε κάποιους καλύτερους απ όσους (αρκετούς) το κάνουν αυτή τη στιγμή.

    Όσο για τις bloggoκριτικές, τα περιοδικά είναι ήδη εδώ και χρόνια της πλάκας. Αν πετάξουμε έξω και το blogging, τον πούλο. Ελεύθερα είναι τα πράγματα, αν ανακαλύψεις κάτι μπαίνεις 3-4 φορές και έχεις ήδη βγάλει συμπέρασμα για το αν αξίζει να το ξαναεπισκεφθείς. Τόσο απλά πιστεύω...

    Τεσπα, ήδη μου φαίνεται περίεργο να γράφω τόσα πολλά για τέτοιο θέμα εδώ μέσα. Σόρυ indiefuck.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάποια στιγμή ένας τύπος είχε γράψει νομίζω άρθρο (ή βιβλίο) ότι είναι δυνατό να έχεις άποψη πχ. για βιβλία που δεν έχεις διαβάσει ή ταινίες που δεν έχεις δει και μάλιστα με έγκυρα επιχειρήματα. Είναι ένστικτο αυτό, είναι τέχνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @South
    για τις εξαιρετικές προτελευταίες 5 σειρές που έβαλαν τα πράματα στη θέση τους, σε συγχωρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ψυχραιμία South, άσε να πούμε κανα αστείο! Απλά ο συγκεκριμένος δίσκος ακούγεται σαν κάποιοι να προσπαθούν να αντιγράψουν τους παραπάνω. Του στύλ, τώρα θα παίξω ένα κομμάτι Band τώρα ένα REM. Tί να το κάνω αυτό σαν ακροατής; ακούω κάποια από τα Lp's των παραπάνω και είμαι ΟΚ (και αυτό θα κάνω αν θέλω να πάρω τη δόση μου από το genre).Πού είναι ας πούμε οι Decemberists; Δεν ξέρω τι έχουν κάνει τα παιδιά παλιότερα, μπορεί κάποια στιγμή να το ψάξω και να γουστάρω, απλά με αφορμή το γαμάτο σχόλιο του Raggedy Man πήρα πρωτοβουλία να ακούσω το album, δεν είναι και λίγο! Σκέψου ότι μια εύστοχη αρνητική κριτική είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε θετική! Άσε που και οι Decemberists θα λένε, "ρε σεις είναι κάτι μαλάκες στην Eλλάδα που ασχολούνται με το καινούριο πόνημα μας ν'ανησυχούμε;". "Καλά αυτοί με τόσες θάλασσες δεν παν κανά ψάρεμα μόνο κάθονται και ασχολούνται με την πάρτη μας;" Καλό το σχόλιο με τον N.Young δεν το είχα σκεφτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τί είναι αυτά ωρέ;Το Blogging έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και το ξέρετε όλοι.Εκφράζει υποκειμενικά πραγματάκια.Δε νομίζω ότι μέσα από ένα blog μπορείς να γλείψεις κάποιον γιατί πολύ απλά δεν έχεις να λαμβάνεις κάτι.Επίσης νομίζω ότι διαβάζοντας ένα blogάκι δε σχηματίζεις άποψη για μία μπάντα.Προσωπικά όχι τουλάχιστον.Απλά ακούς και τη γνώμη του άλλου για ένα δισκάκι που ίσως δεν θα πρόσεχες ποτέ ή που ανήκει στα αγαπημένα σου.Πως πίνεις ένα καφεδάκι και κάνεις κουβέντα μ ένα φίλο ρε παιδί μου;Έτσι φάση.
    Anyway Raggedy γράφεις με πολύ ξεχωριστό τρόπο και το συγκεκριμένο post μ έκανε να κλάψω από τα γέλια!
    Φχαριστώ
    ΥΣ:Να γλύψουμε και λίγο μήπως και μου απονείμει ο Raggedy στο τέλος της χρονιάς το βραβείο "χρυσή τσουγκριάνα"...
    χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή