22/3/10

The Fall - Our Future Your Clutter

Η σχέση μου με τους Fall είναι σε φάση, μεγάλη σε διάρκεια... Αγόρασα το "Shiftwork" στην τρυφερή ηλικία των δεκατεσσάρων, τότε που ανακάλυπτα το punk rock, μέσα από συνεντεύξεις των Nirvana, με τα πολύ διαφωτιστικά name droppings τους... Κάπου ανέφεραν κι αυτούς, είχα τσεκάρει κιόλας τι παίζει από μια συμμετοχή τους στο περιοδικό Volume (το θυμάστε, ω γέροντες και γερόντισσες;), αυτό που ήταν σε μέγεθος cd, κυκλοφορούσε σε δισκάδικα και, ναι, περιείχε και cd με τους συνεντευξιαζόμενους; Πολύ επιμορφωτικό, για τα χρόνια 'κεινα.
Κάπως έτσι εντόπισα το συγκλονιστικό κομμάτι βινυλίου που προανέφερα και τελικά απέκτησα. Από 'κει και μετά, όποτε κατέβαινα για shopping therapy, μαζί με τα καινούρια του τότε που μου γαμούσαν τον εγκέφαλο, πάντα έπαιρνα και ένα των Fall, με αποτέλεσμα, σήμερα, να έχω συγκεντρώσει ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους. Οι ήχοι που παρήγαγαν - και παράγουν, γιατί όχι - κατά ένα περίεργο τρόπο έχουν καταφέρει να χωθούν στις πιο γαμημένες στιγμές της ζωής μου, στις σελίδες των σημαντικότερων, για μένα και μόνο, βιβλίων, στις επιρροές των αγαπημένων μου συγκροτημάτων.
Έχοντας αναλύσει τα παραπάνω, καθιστώ σαφές, ότι δεν υπήρξε ποτέ δίλημα μεταξύ Fall ή Fantomas Melvins Big Band μια Πέμπτη βράδυ στο Βερολίνο.
Ο ξεδοντιάρης και η μπάντα του, λοιπόν, κυκλοφόρησαν καινούριο πραματάκι... Σαφώς και γαμάει, αλλά δεν περιμένατε να το πω εγώ αυτό. Μετά από άπειρες αλλαγές μελών ΚΑΙ αυτή τη φορά έχει βρει την ιδανική μπάντα να τον πλαισιώσει,ο ήχος τους ακούγεται πάλι φρέσκος, και είναι κι αυτό το "Chino" με τις κιθάρες του που μου θυμίζουν όλες τις καλές στιγμές του Post Punk, και τη φωνή του να σέρνεται στις νότες... Νταξ... Γαμώ απλά. Και, ειλικρινά, δεν ξέρω πως έχει καταφέρει να έχει δίπλα του μπασσίστες που δε "βαράνε slapιές", δε χαϊδεύουν τις χορδές, αντίθετα, όλοι, μα όλοι έχουν τον πιο σωστό, τον πιο cooooool τρόπο "έκφρασης"...
Εν ολίγοις, ακόμα ένα αριστούργημα, όταν είναι ερωτευμένος δεν παίζεται ο Mark...

8 σχόλια:

  1. Αναβλήθηκε... Ήθελα να γράψω πέντε πραματάκια ακόμα. Δεν ξεμπερδεύεις εύκολα με τέτοιους δίσκους. Μη μου πεις ότι κατάφερες να το διαβάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I Eleni kai o Mark einai ena apo ta agapimena mu couples

    oi mathites mu na graphun diagonisma kai ego na diavazo ta reviews tou indiefuck. entelos surreal to skiniko!

    apo pou mporo na akouso to album btw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκάνε κάτι τέτοιοι δίσκοι και ξεχνάς ό,τι άκουγες την προηγούμενη στιγμή και σε ενθουσίαζαν, τα σβήνουν όλα..
    Όσο καθυστερούσε το ποστ σου (συνειδητά αποφεύγω τη λέξη "ριβιού", τα κείμενά σου είναι πολλά περισσότερα) για το νέο Φολ, σκεφτόμουν ότι μπορεί να μην έγραφες λόγω της ειδικής σχέσης σου με το συγκρότημα ("σε φάση.." κ.λπ.). Και ότι, αν αποφάσιζες να γράψεις, το σχετικό ποστ θα ήταν πιο χμμ..πιο...,ξέρεις. Αλλά δεν ήταν, τελικά.

    Μόνο η Πούλου ξέρει τι τραβάει με αυτόν τον ευφυή, πλην όμως, ιδιόρρυθμο ρέκτη.

    Πάω να ψάξω Pocahaunted.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oxi d katafera.mono eida oti to anevases.
    perimenw na tsekarw!
    petaksane diskara omws!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Τ. Τ.
    Όταν γράφω για μία απ' τις μπάντες της "πεντάδας", συνήθως, τα λόγια δεν είναι ποτέ τα σωστά. Γι' αυτό και γράφω ό,τι να 'ναι, χωρίς να καταφέρνω ποτέ να περάσω το "μήνυμα"... Καλό είναι, πάντως, να ξέρεις ότι κάποιος περιμένει κάτι καλό από σένα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλάκα το χουνε ακόμα... Γαμεί ο δίσκος. Μας έχει κάνει τη μούρη κρέας το 2010!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως ελεγε παντα ο μεγαλος Δασκαλο τους fall ή τους αγαπας ή τους μισεις. Εγω ανηκω στην 1η κατηγορια
    Μια διαφωνια μονο Ο Mark βγαζει εξαιρετικους δισκους ανεξαρτητου συναισθηματικης καταστασεως
    Τελος μια προταση για ψαξιμο τα δυο πρωτα LP των I LUDICRUS (=εφαμιλλοι του δασκαλου Mark)
    Octopus/Greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή