15/1/10

He thought of cars...

Είναι αυτός ο τύπος... Όλοι έχουμε ένα τέτοιο. Είναι αυτός που, μικρός, έπεσε στη χύτρα με την κόκα κι έχει αποκτήσει μια αυτοπεποίθηση μέχρι το διάολο. Η νοημοσύνη του, βέβαια, συνήθως είναι δυσανάλογα μικρότερη. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο γεγονός δεν τον εμποδίζει από το να αγορεύει για τα πάντα, με το κλασσικό πάμπτωχο λεξιλόγιό του, με λέξεις και φράσεις που η ακριβής τους σημασία τού διαφεύγει... Δεν τον απασχολεί. Σημασία έχει να συγκεντρώνει το "πλήθος" και αυτό με τη σειρά του να τον ακούει με προσήλωση.
Είναι αυτός ο τύπος, λοιπόν. Που, ρε πούστη, τα ξέρει όλα. Θεωρεί δε, ότι η άποψή του έχει βαρύτητα και την επιβάλλει και σ' αυτούς που τον αμφισβητούνε. Μιλάμε για μεγάλο μαλάκα.
Όλοι έχουμε ένα τέτοιο. Οι μουσικές του γνώσεις είναι κάτω του ελαχίστου, θεωρεί δικαίωμά του, όμως, να σε κράζει που ακούς κάποιο εκτός των πέντε συγκροτημάτων που γνωρίζει. Αν μάλιστα ξενερώνεις με κάποιο απ' την ιερή πεντάδα, γάμησέ τα τι γίνεται. Της καραπουτανάρας.
Τι γίνεται, τώρα μ' αυτόν. Είναι σε φάση φίλος φίλου και κωλύεσαι να τον χέσεις γιατί ο φίλου φίλος για κάποιο απροσδιόριστο λόγο τον γουστάρει, ή απλά τον κερνάει μπάφους. Κι όποτε εμφανίζεται φοράς αυτό το μαλακισμένο χαμόγελο που καταδεικνύει σαφώς τη βαθύτατη αντιπάθεια που τρέφεις για το εν λόγω άτομο, το οποίο με τη σειρά του δεν παίρνει γραμμή, γιατί, όπως προειπώθηκε, πρόκειται περί ηλιθίου. Οι υπόλοιποι τον σιχαίνονται εξίσου, η παρουσία του αποτελεί αιτία να μη σε συναντήσουν κι ας είσαι (που είμαι) ο πιο γαμάτος του κόσμου. Σε σχέση μ' αυτό το απολειφάδι, σαφώς και είσαι.
Και τι κάνεις; Είσαι μπλεγμένος σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να τον ξεφορτωθείς με την καμία. Και τον υπομένεις. Μέχρι που μια μέρα σε σκάει, τον χέζεις πατόκορφα, κατά προτίμηση μπροστά σε κόσμο, το απίστευτα καταπιεσμένο εγώ του εκμηδενίζεται και, την επόμενη μέρα που τον ξανασυναντάς, βεβαίως βεβαίως, είναι σαν το κλαμμένο μουνί. Για λίγο. Γιατί δε παίζει θεραπεία για τη βλακεία.
Μετά από λίγο σ' αρχίζει στις ίδιες μπούρδες, προσπαθώντας απέλπιδα να σε μειώσει, μόλις του δείξεις ένα ελάχιστο δείγμα ευγένειας.
Ποιο το ηθικό δίδαγμα, λοιπόν; Μαλάκα, δεν υπάρχει. Το γαμημένο παράσιτο θα είναι πάντα εκεί για να σου σπάει τον πούτσο για το καινούριο των γαμημένων Pearl Jam, οι οποίοι, όλοι ξέρουνε, έχουνε να βγάλουν καλό δίσκο από το Vs... Και ακούς... Αλλά ποτέ στ' αλήθεια...

8 σχόλια:

  1. μήπως η αγαπημένη του μπάντα είναι οι tool?έτσι από περιέργεια..(btw από τα αγαπημένα μου κομμάτια των blur αυτό..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ, σου παρέδωσα τη μύγα, μύγιασε όποιον γουστάρεις...
    (btw μαζί με Death of A Party τα αγαπημένα μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά το ομόνυμο των Blur ειναι δισκάρα... Έχει και Beetlebum μέσα. ;)

    Serpentine εσυ λογικά αναφέρεσαι στην ιντερνετική περσόνα του Sotos απο crackhitler? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης πάνω στο θέμα του ποστ, μπορεί κάποιος να μου πει που στο διάολο βρίσκουν κάποιοι άνθρωποι τόση μα τόση αυτοπεποίθηση απο το πουθενά;

    Εμείς στο πηγάδι κατουρίσαμε ρε πούστη;

    Θέλω κι εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικά ότι έβγαλαν οι blur δισκάρα ήταν..
    Χαχ..Σότος μορφή..:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mαλάκες, άμα πείτε το όνομά του τρεις φορές εμφανίζεται, γι' αυτό, παρακαλώ, σκάστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σώτος... (το λέω μπροστά σε καθρέφτη όπως στο Candyman)

    ΑπάντησηΔιαγραφή