14/1/10

Xiu Xiu - Dear God, I Hate Myself

Τα νέα σήμερα είναι θαυμάσια. Ο αρχικλαψομούναρος επέστρεψε.
Μαλάκα, τους γουστάρω τέρμα. Είναι τελείως διαφορετικό να είσαι ένας απλός κλαψομούνης, από το να είσαι ο αρχηγός τους. Ο ηγέτης της κακομοιριάς. Του πεσσιμισμού και της αυτολύπησης.
Αυτή τη μπάντα, θα την τοποθετούσα μαζί με την elite του νεοϋορκέζικου ήχου των '80s. Χωρίς να είναι σύγχρονοι των Swans, των Sonic Youth του "Evol", της Lydia Lunch του "Shotgun Wedding", χωρίς να μοιάζουν με καμία απ' αυτές τις μπάντες, πάντα μου φαινόταν ότι ήταν το κομμάτι που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ του "Darker Than Goth" πράγματος... Ναι, τους γουστάρω τόσο πολύ...
Τους πρωτοτσέκαρα όντας φοιτητόνι, με το σπαρακτικό "Clowne Towne", τσάμπα από το σάιτ της Kill Rock Stars, ναι, πάλι αυτή η εταιριάρα, η οποία έχει κυκλοφορήσει ένα από τα ομορφότερα τραγούδια όλων των εποχών, το "Scarlette" των θεών Unwound, που περιγράφει με συγκλονιστική ακρίβεια την ερωτική ζωή μου, και από τότε κόλλησα. Αναζήτησα τα προηγούμενα, ακολούθησα και με τα επόμενα, γάμησέ τα, στη φάση που είμαι κανα τρίμηνο τώρα, σα δώρο μου ήρθε αυτός ο δίσκος. Για την ακρίβεια, τα όσα προηγήθηκαν του "Fabulous Muscles" μου τα προμήθευσε ένας φίλος, με κάτι παραπάνω από όλη τη σημασία της λέξης, μαγικός τύπος, καλλιτέχνης σε ό,τι κάνει, στο τελευταίο ταξίδι που έκανα στη Θεσσαλονίκη, ένα κολασμένο τετραήμερο, γεμάτο ουσιαστικές προσεγγίσεις σε ανθρώπους που γνώριζα ήδη, μια εποχή που το post rock είχε ακόμα κάποια πράγματα να δώσει ως υβρίδιο, όχι σ' εμένα, βέβαια, μια εποχή που ζούσα για το τώρα κι όχι για το "και αύριο τι", μια εποχή που φρόντισα με μεθοδικές κινήσεις να μην ξανάρθει ποτέ...
Απλά τα πράγματα, άμα γούσταρες τα προηγούμενα, θα γουστάρεις και αυτό εδώ. Μη λέμε και μαλακίες, δεν το πολυεξελίσσει το θέμα ο Jamie. Η ίδια πάντα ερμηνεία, περίεργοι ήχοι, ηλεκτρονικοί, με κιθάρες, τα ίδια λέμε, αλλά δε με χαλάει. Αν έβγαζε soul/funk δίσκο, ούτε να τον χέσω μετά, αυτό κάνει και τέλος. Ποστ πανκ αρρωστίλλες και γαμώ. Πακέτο με τον πιο κατάλληλο τίτλο για την αυτοβιογραφία μου, αυτή τη στιγμή.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η εικονιζόμενη Caralee McElroy, με το δεύτερο πιο γαμάτο φόρεμα που 'χω δει ποτέ σε γκόμενα, πλέον σακατεύει συνειδήσεις με τους Cold Cave και σαφώς είναι κι αυτός ένας λόγος που τους σπρώχνω τόσο πολύ.

1 σχόλιο: