7/2/10

Surfer Blood - Astro Coast

Pitchfork Media... Το σάιτ που 'χει κατηγορηθεί από την indie κοινότητα (αίσχος) για την προώθηση κάποιων από τις χειρότερες μπάντες όλων των εποχών. Το ίδιο σάιτ τελευταία σπρώχνει και αυτούς εδώ.
Οι οποίοι, στο συγκεκριμένο πόνημα, ακολουθούν τη συνταγή των Vampire Weekend... Και πριν απομακρυνθείτε με τις σακούλες για τον εμετό ανα χείρας, θα ΄θελα να προσθέσω ότι δεν είναι και τόσο κακοί...
Ενώ οι VW εμπλουτίζουν τον indie pop ήχο τους με afro funk στοιχεία (από τις πιο ηλίθιες εμπνεύσεις των τελευταίων χρόνων) οι Surfer Blood, όντας πιο προσγειωμένοι, αφήνουν την έθνικ φάση ήσυχη, αξιοποιώντας με θαυμαστά αποτελέσματα (λέμε τώρα) το αμερικανοδέστατο surf... Όπως και να το κάνουμε, ακούγεται καλύτερα παιγμένο από μια μαλακοπαρέα τεσσάρων αμερικανών φλώρων απ' τη Φλώριντα, από το να προσπαθούν να κοπιάρουν τη μουσική της Ζάμπια.
Έχουν και μία ασύλληπτη κομματάρα, το "Harmonix", το οποίο ακούω όλη την ώρα... Λατρεύω το καινούριο... Γι' αυτό και κολλάω με το ένα τραγούδι κι όχι με το σύνολο. Θα μπορούσα κάλλιστα να γράφω για τους Gang of Four για το υπόλοιπο της μίζερης ζωής μου, αλλά θα είχε νόημα κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω... Ίσως να διανύουμε απλά την επιστροφή του "mixtape", της "κασσεττοσυλλογής", ένα sampler με τα κομμάτια που ξεχώρισαν, τελείως υποκειμενικά, και πρέπει ν' ακούς ξανά και ξανά και ξανά...  
Βέβαια, έχουν και κάτι άλλα όπως το "Swim", που είναι σε φάση Beach Boys meets Motley Crue, νταξ, αυτούς ακούγανε στο σχολείο φαντάζομαι, τα οποία δεν πολυαντέχω, αν και είναι παραπάνω από ελκυστική η υπερβολή στη χρήση του reverb... Παντού... Ρε, σοβαρά τώρα, δεν είναι σε φάση, καλός δίσκος... Δε θα σε στείλει στο διάολο με την καμία... Εκτός απ' το κομμάτι που προανέφερα... Αυτό είναι πολύ γλυκούλι... Αλλά γενικά πολύ πρωτοπορία για τη φάση, πολύ Pitchfork φασισμός και δε γουστάρω...

(Το αποπάνω είναι μακράν ό,τι χειρότερο έχω γράψει εδώ πέρα. Το ξέρω. Μαλακία είναι. Κανείς δε φταίει, παρά μόνο εγώ. Είναι χάλια, δε βγάζει νόημα, δεν είναι review, ούτε αυτοβιογραφικό, ούτε υπαρξιακό, ούτε τίποτα. Είναι αίσχος. Αλλά ξέρεις τώρα... Στ' αρχίδια μου. Filler για τη φάση) 

9 σχόλια:

  1. είναι όντως πολύ καλό το Harmonix... αλλά το υπόλοιπο ΜΕΧ. Και Vampire Weekend δυο κομμάτια όλα κι όλα της προκοπής από τον καινούριο. Τι δύο, ένα δηλαδή. Το Cousins. Πφ.


    (Το discalimer στο τέλος είχε φάση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χα, είσαι σαν τον Παναθηναϊκό μετά τη Ριζούπολη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόσεξε πως με μία δήλωση χάνω και τους 3 αρσενικούς αναγνώστες μου:
    Ρε, δε βλέπω μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι αυτοδίδακτος ρε. Σαν το Χέντριξ.
    Και δε μ' άρεσε το δισκάκι, αν σ' εμένα πάει το "κι". Μ' άρεσε ένα τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη παπάρα, με το ανάλογο φυσικά τρελό Ζμπρώξιμο. Οι νέοι, φετινοί Animal Collective ως προς αυτό το θέμα... Το μόνο ευχάριστο είναι (και με τους μεν και με τους δε και με όποιους όμοιους γενικώς) ότι σε μερικούς μήνες (εντάξει διψήφιο αριθμό αυτών), δεν θα θυμούνται ούτε οι ίδιοι τι και πώς. Αλλά μέχρι τότε, τούμπανο τα ούμπαλα.

    Δεν βλέπεις μπάλα; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή