19/1/12

The Big Pink - Future This

Διάλειμμα από τα άρθρα του ανθελληνιζμού - μισανθρωπιζμού. Καλά ήταν, δε λέω, αλλά ξεκαύλωσα. Ας δούμε κάτι πιο ευχάριστο.
Η  4AD  έχει ψοφήσει. Όχι γιατί δε βγάζει καλούς δίσκους, αλλά γιατί δεν ανακαλύπτει μπάντες πια. Τις παίρνει έτοιμες φτασμένες. Εκτός (το μάντεψες) από αυτούς εδώ. Είχα γράψει στις αρχές μια μαλακία για τον πρώτο δίσκο τους, τότε που δεν είχα αίσθηση κινδύνου, τότε που δε σκεφτόμουν ποιος, ποια διάβαζε, ούτε τώρα το σκέφτομαι για να είμαι ειλικρινής... Τότε που έγραφα ό,τι στον πούτσο μου κατέβαινε.
Νομίζω έχω μαλακώσει λίγο τελευταία, αλλά αυτό διορθώνεται. 
Πίσω στο τότε όμως...
Ή γάμα το μωρέ, ας μείνουμε στο τώρα. Ή θα πάω πέρα - δώθε. Ο δίσκος μου θύμισε κάτι φοβερά και τρομερά one hit wonders των '90s ή late '80s, συγκεκριμένα τους EMF και τους Jesus Jones. Τι; Τι ρε; Είπα κακιά λέξη; Τα γούσταρα ρε. Υπάρχει μεγαλύτερη κομματάρα που να σκάσει σε πάρτυ στο άσχετο, την ώρα που είναι όλοι πουτάνα και να τα κάνει ακόμα χειρότερα, και εννοώ γαμάτα φυσικά, από το Unbelievable; Ρωτάω ρε.
Πόσο ήμουν τότε; 10; 11; Προσπαθούσα τέλος πάντων να αποκωδικοποιήσω τι σκατά ήταν αυτό το "ροκ" για το οποίο μιλούσαν με νοσταλγία οι γονείς μου και οι φίλοι τους μέσα από βίντεο κλιπς στο MTV... Κι έσκαγαν οι δύο μπάντες που προανέφερα μαζί με κάτι KLF, κάτι Snap, κάτι 2Unlimited και κάτι Ace of  Base και άντε βγάλε άκρη. Και κάτι Nirvana. Και κάπως άρχιζε ν' αλλάζει το πράμα, αλλά δε θα επεκταθώ...
Η απόλυτη αφύπνιση νομίζω ήρθε με το Songs of Faith and Devotion των Depeche Mode, που μου είχε κάνει δώρο ένας συμμαθητής μου σε κάτι γενέθλιά μου. Σε κασέτα αντιγραμμέ. Πολύ Large τύπος. Ο οποίος σήμερα είναι μπάτσος. Και ήταν και πιο φλώρος από μένα. Και μάλλον είναι ακόμα. Βασικά ήταν το βίντεο του "I Feel You", στο οποίο η Lysette Anthony μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η ομορφότερη γυναίκα που είχα δει στη ζωή μου. Τέλειο σώμα, τέλειο μαλλί (γκρι, ήταν ασπρόμαυρο το βίντεο), τέλειο πρόσωπο, τέλειο βλέμμα. Και με το που την είδα, όπως καταλαβαίνεις, έλαμψαν τα πάντα. Η ύπαρξή μου απέκτησε ένα σκοπό. Οπωσδήποτε, ο γαμημένος κόσμος να χαλούσε, η Γη να γυρνούσε ανάποδα και να περπατούσαμε στα ταβάνια, έπρεπε να γαμήσω. Αυτό. Αυτή. Αυτό ήθελα να κάνω. Συνέβη, αλλά πολύ αργότερα... Δυστυχώς όχι με την τεράστια αυτή ηθοποιό.
Πίσω στο ρηβιού τώρα. Έτσι, back and forth είναι η φάση.
Ο δίσκος είναι υπέροχος. Είναι όλα αυτά. Άφησαν το "ψάξιμο" του πρώτου και πέταξαν δέκα ξεδιάντροπα pop συνθέσεις με τον αέρα της εποχής που προανέφερα. Και κατάφεραν το αποτέλεσμα να μην ακούγεται παλιό, αλλά ούτε και αυστηρά σημερινό. Να σου φτιάχνει εικόνες. Μαλάκα, αν κάτσω να μετρήσω πόσα "και" έχει το κείμενο, νομίζω θα σκάσει ο εγκέφαλός μου. Και τι έγινε;

25 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση το future this είναι καλύτερο από το ντεμπούτο τους. Τ'ωρα γιατί το θάψαν μερικοί δεν μπορώνα καταλάβω...ίσως γιατί το θάψαν όλα τα μεγάλα έντυπα! Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω. Πολύ πιο "συγκροτημένο" αυτό.

      Διαγραφή
  2. Με ποιον φιλιέσαι στη πιο πάνω φωτο κοντέ κι άσχημε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήρεζ τη καρδιά μου μπύρεζ το μυαλό μου πάρε να φυλάς γκει το γκόμενό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α όχι... Αυτό είναι άδικο. Κάτι πρέπει να πάρεις κι εσύ. Για να σκεφτώ... Το βρήκα! Πάρε τ' αρχίδια μου!

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να σηκωθείς απ τη καρέκλα να σου δώσω και γω τα δικά μου;

      Διαγραφή
    3. αααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ :D

      Διαγραφή
    4. Ας πάρει κάποιος τηλέφωνο ένα γερανό.Του ράγκεντι (δε ξέρω το λόγο) είναι ασήκωτα...

      Διαγραφή
    5. Θα γίνουν πιο ελαφριά μόλις αδειάσω το περιεχόμενό τους. Νομίζω είναι μια καλή στιγμή να μου δείξεις πόσα σφραγίσματα έχεις...

      Διαγραφή
    6. Ααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα δε το σταματάς με τίποτα έτσι;Θα ρίξω τα μούτρα μου λοιπόν ενώπιόν σας κύριοι και θα ομολογήσω.Ο Ρ.Μ.(Ράγκεντι Μαν) είναι και Α.Μ.(Ατάκα Μαν).Του βγάζω το καπέλο!

      Διαγραφή
  4. Αμάν βρε Maj! Διέκοψες φάση αυλή Λυκείου πολύ ορίτζιναλ... Έτοιμη του την είχα την απάντηση στη χαζαμάρα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re eimai sigouri oti mporeis.pisteuw se sena!pame

      Διαγραφή
    2. Πάω να σοβαρέψω και δε μ' αφήνουν ν' αγιάσω ρε συ... Τι κατάσταση είναι αυτή...

      Διαγραφή
    3. Πάντως για να ξανακάνω τη σφηνόπουτσα μιλάμε για δισκάρα έτσι.Το χω λιώσει στο ριπίτ...

      Διαγραφή
  5. Γειά σας! Είμαι μια από τους μαλάκες που πήγαν στο Ρόδον να δουν live τους EMF. Γαμάει το Unbelievable, κι άλλο ένα κομμάτι, και μετά παρατηρούσαμε τι κάνει ο επιληπτικός με το μικρόφωνο..Δε γαμιέται, είχαν support τους MagicDeSpell που δεν τους έπαιρνε και πολύ για ελληνικό στίχο εκείνο το βράδυ!
    Ναι, ανήκω στη 101-violator γενιά, κι αυτό το δισκάκι λειτουργεί σαν bottox.
    Ρε αυτοί όντως θα λιώσουν στο repeat! Μέσα ακούω από Field Mice και Kitchens of Distinction, μέχρι και ολίγον από House of Love!
    Δεν ξέρω.. έχουν κάτι τ'αυτιά μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε... Έζμπρωξα κάτι που γούσταρες;;;; Μια χαρά λειτουργούν τ' αυτιά σου, όλοι εδώ μαζεύτηκαν.

      Διαγραφή
    2. Γεράματα, γάμησέ τα.. Έχω γίνει τόσο ξινή που με συγκινουν ελάχιστα πια. Αλλά αυτό γαμεί indeed! 4AD is dead, long live 4AD!

      Διαγραφή
  6. Φρικιό, δε μου άρεσε καθόλου ρε..μα καθόλου.
    Μιλάμε το έστειλα στον κάδο, χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧαΧαχαχΑχαΧαχΑ! Μιλάμε δε σε πετυχαίνω πουθενά στο 2012 έτσι;

      Διαγραφή