22/12/11

Hawks and Doves - Year One

Οι Hawk and Dove είναι ένα ζεύγος πανηλίθιων υπερηρώων της DC Comics. Ο μεν είναι και καλά βίαιος, σκλερός, πολεμοχαρής κι έτσι η (πλέον, ξεκίνησε ο) δε, είναι peace, bro φάση, όλα λύνονται με το διάλογο και λοιπές μαλακίες. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να φανταστώ η DC τους ανέστησε στην επανεκκίνηση του Universe της που συντελείται τους τελευταίους μήνες. Δεν ξέρω που τα βρίσκουν τα ναρκωτικά, αλλά θέλω γνωριμία με το dealer τους και άμεσα.
Μια ζωή μαλακίες. Από τότε που "ανέλαβε" αυτός ο Geoff Johns δεν αξίζει ν' ασχοληθείς με σουπερήρωες. Γενικά. Η Marvel άλλωστε πάντα για τον πούτσο ήταν. Εκτός του Daredevil, φυσικά. 
Είπα να τσεκάρω, μέχρι τη δεύτερη σελίδα του πρώτου τεύχους έφτασα, κι αυτό με μεγάλη δυσκολία. Νταξ, δε γούσταρα ποτέ σουπερήρωες ιδιαίτερα, εκτός απ' αυτούς της Vertigo. Doom Patrol, ρε μουνιά και ποιος γαμάει τους X-Men
Σουπερήρωες ρε... Η μέγιστη βλακεία των Αμερικανών. Το "κακό" είναι απλά κάτι που το κοπανάς μέχρι να λιποθυμήσει και καθάρισες. Απλά τα πράγματα. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι το "διασκεδαστικό" βρίσκει ο εκάστοτε αναγνώστης σ' αυτό το χάλι. Τέλος πάντων... Όσο υπάρχει ο Animal Man μπορώ να συμμετέχω κι εγώ στο παράλογο. Για λίγο. Κι από απόσταση.
Οι Hawks and Doves τώρα, είναι άλλο πράγμα. Για την ακρίβεια, όλο το αποπάνω το είδα σαν αφορμή να κράξω, σε κείμενο για μπάντα που δε χωράνε αρνητικά σχόλια. Και για να βάλω πολύχρωμες εικονίτσες κακοντυμένων λογοτεχνικών (χα!) δημιουργιών.
Ναι...
Οι Hawks and Doves, λοιπόν, είναι σόλο πρότζεκτ του τραγουδιστή των ανυπέρβλητων Planes Mistaken for Stars, του οποίου η φωνή, όσο έπαιζε με τη μπάντα καλυπτόταν κάτω από τόνους feedback. Μεγάλο λάθος, όπως αποδεικνύει το πόνημά του.
Συνεχίζει να παράγει με τρομερά αποτελέσματα το avant-grunge-core αίσχος (με την καλή έννοια) που παρήγαγαν οι Planes, αλλά σε πιο βαθιά κατάσταση, πιο σκοτεινή. Πιο προσωπική. Οι περιορισμένες εκτελεστικές του δυνατότητές τον... εχμμμ... περιορίζουν, βέβαια, ίσως αν τα έγραφε με κάνα κιθαρίστα της προκοπής αυτά τα κομμάτια θα έλαμπαν. Όχι ότι τώρα η σαπίλα τους δε συγκινεί. Κάθε άλλο. Είναι άμεσο όλο αυτό. Είναι πράγματα που έπρεπε να βγουν.
Δεν ξέρω ρε, όταν μεγαλώνουν οι πανκς είναι σα λυσσασμένα σκυλιά τις περισσότερες φορές, δεν ξέρω αν φταίει η επανάστα που τους πουλάει, η ελευθεριακή πλάνη, ό,τι κυκλοφορούν μετά είναι εκατοντάδες φορές ουσιαστικότερο απ' όσα είχαν δώσει μέχρι τότε. Στάζει δηλητήριο ρε. 
Αυτό το "wish you were her(e)" αν το είχε γράψει κανένας από τους μαλακογκραντζάδες που ξέρετε και λατρεύετε θα χύνατε από τα μάτια τώρα, αλλά όχι, αυτοί το πούλησαν το πανκ. Κι αυτό με τη σειρά του τους ξέρασε, και τους άφησε να βγάζουν "ukulele songs"... Για να γελάμε εμείς οι έξυπνοι.

16 σχόλια:

  1. emmm,ksereis pws i Vertigo anoikei stin DC,etsi?re mi kseftilizeis olokliri viomixania apo apostasi..
    rantevou stis 26/12!steile mou sima gia leptomeries antidrastiko agori!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Planes Mistaken For Stars;! Fuck yeah, κατεβάζω όπως είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που δεν πρόλαβες να το χώσεις στο τοπ 20 σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεχ. Όσο προφταίνουνε να μεγαλώσουνε τα λυσσασμένα σκυλιά, άλλο τόσο προφταίνουνε και οι πανκς.

    Απ' την άλλη, δεν καταλαβαίνω. Σ' αρέσουνε τα εφηβικά ξεσπάσματα, οι νεανικές τρέλλες, όλα αυτά τα παιδικά γενικά, αλλά ξερνάς με τους σουπερήρωες που είναι κατεξοχήν εφηβικό κόλλημα.

    Εγώ απλά τους βαρέθηκα κάποια στιγμή, και ανησυχώ μήπως γέρασα, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είχα κολλήσει ποτέ, εκτός από κανα δυο και όχι για πολύ. Μετράει ο Batman για σουπερήρωας; Μάλλον όχι. Με 2000AD μεγάλωσα, Judge Dredd, ABC Warriors, Slaine και τέτοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλαράκι δε με διαβάζεις προσεχτικά. Πρίν ξεκινήσει η μπλογκοβίζιον είχα δηλώσει πως τους αγαπημένους μου δίσκους του 2011 θα τους ανακαλύψω μέσα στο 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ασχετο,αλλα soundtrack για το γαμο της χρονιας ετοιμασες?
    επισης ηθελα να σε ρωτηξω τι φοριεται το χειμωνα 2011-2012 γιατι εχω μεινει πισω.
    θα κανονισουμε κατι για μετα ετσι?
    pasquale

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε μου ζητήθηκε... Αλλιώς θα 'χαμε EBM Industrial μέχρι πρωίας...
    Όσο για το τι φοριέται το χειμώνα: ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!
    Μετά έχει γλέντι, φίλος... Θα πίνουμε τις ντρρρρόνγκες στο βεσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μέρσυ ή μερσύ.πάρ'το όπως θες.το προηγούμενο(wtf?) ήταν τουριστικό industrial,αυτό εδώ είναι μια χαρά παρακμιακό αίσχος,όπως τό'πες.περιμένω να αποφανθείς για την grouper τώρα.btw o πιο εμετικός σούπερ ήρωας ever είναι αυτός:http://www.captisrael.com/issue_1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1:35 μέχρι 2:30

    http://www.youtube.com/watch?v=L5kPNfUAC3I&feature=results_video&playnext=1&list=PLEEF3C7130331E94F

    Αν δεν το έχεις δεί το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ χάνεις. Πολύ ενδιαφέρον και καλοφτιαγμένο.
    Και να μην είσαι φαν του Ditko (κακώς,he is a true original), λέει πολλά για το πώς λειτουργούν οι mainstream εταιρείες comics.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Shade the Changing Man δεν είναι δημιούργημα του Ντίτκο; Θα το δω το ντοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, είναι. Γενικά ήταν μορφή και ταλέντο ο τύπος. Κάπου το έχασε στη πορεία. Ενδιαφέρουσα ιστορία πάντως και άφθονος σχολιασμός από Moore και Gaiman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή