22/10/11

Last Nite: State of Shock

Έχω ξαναγράψει για τους The EX... Ένα μέτριο κείμενο ήταν, αν θυμάμαι καλά. Πήγα χτες, κάπως ολοκληρώθηκε η εικόνα.  Έσκασαν με minimal μπάντα, περίμενα μεγαλεία, brass sections, Αιθίοπες, ένα τσελίστα συγκεκριμένο... Εντάξει, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα...
Κοίτα, γάμησαν... Μπορώ να το αφήσω και εδώ, δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο πραγματικά. Old Punks never die κι αφήστε τους άσχετους να λένε. Απλά τα πράγματα.
Ξεσκισμένες κιθάρες, ενέργεια, εκτόνωση, γάματα... Το περίμενα πως και πως το "State of Shock", δεν περίμενα ότι θα το καταφέρουν για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κι όμως...
Μαλάκα, τι νόημα έχει; Να κάτσω να αναλύσω το πως μετέφεραν τα κομμάτια του περσινού τους αριστουργήματος, την πληθωρική σκηνική τους παρουσία, τις κιθάρες... Όχι εντάξει, καλό είναι να πούμε πέντε πράματα για τις κιθάρες...
Ρε συ, ήταν παντού. Είναι σαφές αυτό; Δεν ήταν η ένταση - ήταν πολύ καλός ο ήχος τους παρεμπιπτόντως, σχεδόν υποδειγματικός - ήταν το παίξιμο ξέρω 'γω, έτσι, καταπληκτικό ρε παιδί μου, τέχνη, τι να σου λέω τώρα. Ήταν παντού. Ένα ανελέητο σφυροκόπημα, από χορδές όμως... 
Ρε δεν το 'χω... Σοβαρά τώρα. Πειράζει; Δεν το ΄χω. Η αλήθεια είναι ότι από επαγγελματική διαστροφή, σε κάθε λάιβ που πάω, προσπαθώ να απομονώσω φάσεις και φράσεις μέσα στο κεφάλι μου, ώστε να κάτσω να συνθέσω κάτι μετά, γραπτώς κι έτσι. Καμιά φορά και για να γκρινιάξω μόνο. Ρε συ χτες, απλά παρατηρούσα τι συνέβαινε στις κιθάρες. Ούτε delay, ούτε reverb, ούτε fuzz, ούτε άλλα σκατά, μια γύμνια ατελείωτη, ένας κρουστός ήχος, βάναυσος, ναι ο γνωστός των The EX, αλλά αλλιώς... Ζωντανός. Ρε δεν περιγράφεται ρε... Δεν μπορούσα να το φανταστώ καν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι χτυπάει τόσο μέσα. Λίγο πιο χαμηλά από το στομάχι. Δυνατά και ακατάπαυστα. 
Γιατί δεν ήσασταν εκεί; Τι σκατά κάνατε, πραγματικά... 
Γάμησέ τα, να γαμήσω και τον αυθορμητισμό, να τα γαμήσω όλα... Ίσως όταν σκάσουν οι φωτογραφίες, να αποσαφηνιστεί το παραπάνω αίσχος. Άντε στείλε... Θα τις βάλω πάνω απ' αυτούς τους στίχους: 

But hey, one day i'm gonna find this precious frog
Might be my princess, maybe her name is Fred
Those stupid clouds will fade to reveal my thanks
This state of shock is a merry-go-round

One might wander about in caverns of doubt
But why be afraid to find reasons to banquet
Sure, one can hide but there's a world outside 
Must be pretty safe under a fire-proof blanket

15 σχόλια:

  1. To mounaki stin fotografia pou kollaei?..oti itane toso wraioi oi the ex san ena glyko mounaki?..xaxaxa..:)..malaka prepei na grapseis vivlio,goustarw perigrafi karga wraios..pw k an erttheis se live mas meta thelw review..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζηλεύω.-

    Guitarwise, καμιά φορά less is more.





    Άσχετο: Ο Maynard μας χάρισε καινούριο Puscifer.

    Δεύτερο άσχετο: Άκου Amogh Symphony - The Quantum Hack Code σε μια φάση που σου περισσεύουν 48 λεπτά. Είναι ενδιαφέρον.


    Πάω να πατήσω "play" στο State of Shock που μου χάρισες κάποτε. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ κα επαυξάνω..υποδειγματικοί λιτοί και κοφτεροί.Σαν wire με λιγότερη εγκεφαλικότητα και διάθεση για περιπέτεια...και είναι καί τόσο χρονών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειμαι στα "δεν το'χω" σου ομως. σκανε παντα μετα τα ωραια (σφυροκοπημα απο χορδες) ΓΙΑΤΙ το κανεις αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Psycho Soul
    Έλα ρε, απλά 21/10 ήταν η πιο ωραία φωτό που είδα, μου φάνηκε ότι ταίριαζε να τη βάλω στο άρθρο για το πιο γαμάτο λάιβ (λες και είδα καναδυό) που είδα την ίδια μέρα... Εννοείται ότι στο επόμενο σκάω και γράφω. Κοίτα να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

    @Sacred Chemist
    Μα δεν είναι less is more το παίξιμό τους. Κάθε άλλο. Απλά όντας τελείως αυτοδίδακτοι, το πληθωρικό τους παίξιμο, μπορεί να φαίνεται "απλό", αλλά δεν είναι με την καμία. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να παίξει έτσι, τέλος.

    @Χρήστος Μ.
    Που στεκόσουν;

    @Majore
    Ρε όταν "το'χω", το κείμενο ρέει αβίαστα, και τηρουμένων των αναλογιών, είμαι και ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα. Εδώ ζορίστηκα, γιατί το λάιβ με είχε απορροφήσει γάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απολαυστικό λάιβ. Και σωστότατο κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέχνη ρε, τι ωραίο live! Διάλεξες και στίχους όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Einai apo tis bandes pou thelw na dw live prin pethanw h prin pethanoun...se kathe periptwsh mou thymises th persinh diskara h opoia nomizw den epaixe se top list.Me to state of shock lithike o enas apo tous 30 grifous ths apopsinhs indie sessions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ζουμ στα λαχταριστά δαχτυλάκια της φωτογραφίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Natasja
    Ρε αφού στο είπα και μέσα, για 'μένα παίζανε αυτοί...

    @Scary Rabbi
    Ε όχι και δεν έπαιξε... http://killingindiemusic.blogspot.com/2010/12/cliche-nummero-2-2010.html

    @Θείο...
    Καυλόγερε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nah, στη γύμνια του ήχου τους αναφερόμου με το less is more.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά κι αυτό σχετικό είναι... Αλλάζουν από δίσκο σε δίσκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή