29/9/11

M83 VS Lil' Wayne

Αυτό το κείμενο γράφεται υπό πίεση. Το PC τα 'χει φτύσει, αλλά βαράω τρελό εθισμό και έχω σκάσει σπίτι του Animal για να γράψω τρεις γραμμές. Μαλακία όπως έχει αποδειχτεί γιατί με αποκαλεί  "έπιπλο" στους φίλους του που σκάνε κάθε τρεις και λίγο και, όταν δε θωπεύουν το ευλογημένο πέος μου, πιάνουν χώρο στο μπαλκόνι στο οποίο βγαίνω τακτικά για να καπνίσω. Ναι, να καπνίσω, έξω καπνίζω. Και στου Σπάιραλ όταν κάναμε εκπομπή έξω κάπνιζα.
Τέλος πάντων...
Η σύγκριση μεταξύ των δύο είναι ό,τι να 'ναι, ο αγώνας τελείως άδικος. Φυσικά, δε θα άφηνα τίποτα απ' αυτά να με εμποδίσει... Να σταματούσαν κι αυτές οι κλεφτές ματιές στην οθόνη τι ωραία που θα 'ταν...
Τέλος πάντων (πάλι)...
Περίληψη των όσων ακολουθούν: Ο δίσκος των M83 είναι υπέροχος (έχει και Zola μέσα, όχι παίζουμε), ενώ του Lil' Wayne είναι σκατά. Παρόλα αυτά οφείλεται να λατρέψετε το 2ο και να αγνοήσετε τον 1ο. Η απάντηση είναι φυσικά: λόγω attitude.
Λεπτομερέστερα...
Ακούς τις γλυκερές μελωδίες των Γάλλων, πνιγμένες σε μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα στην οποία αισθάνεσαι ασφάλεια και μετά σκάει ο τύπος με τα tattoo και τα dreadlocks και τον ακούς να γαμιέται και να γουστάρει όντας πέρα από κάθε προσδοκία γαμημένος... Τα σιρόπια προφανώς κι έχουν μειώσει την αίσθηση του "ποιοτικού" που κάποτε διέθετε για τα όσα παρήγαγε, αλλά ποιος χέστηκε, ειλικρινά. 
Ο όποιος κίνδυνος είναι εκεί; Βεβαίως και είναι. Ο ήχος ενός ανθρώπου στο τελευταίο στάδιο της αυτοκαταστροφής για τη φάση ακούγεται; Ω ναι... Ε τι σκατά θες τότε;
Συναίσθημα;
Έρωτα;
Σκέψη, υψηλή διανόηση, αναζητήσεις, ρομαντισμό; Μπα...
Απ' όλες αυτές τις μπούρδες η ειλικρίνεια ήταν πάντα καλύτερη πρόταση.
Στο μεταξύ πρέπει να αναφέρω την ατάκα του Αντώ, τεραστίου μελετητή του Hip Hop από αρχαιοτάτων έως και σήμερα, για Lil' Wayne, ότι σε φάση ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης πήρε το κλισέ - εμφάνιση - στάση ζωής - Cool του Χιπ-Χοπά Drug Dealer και το μετέτρεψε σε Drug User. Πόσο γαμάτο τον κάνει αυτό; Πολύ. Αν σκότωνε και το Pimp της υπόθεσης θα τονε λάτρευα περισσότερο, συμπληρώνω.
Γάμησέ το, είμαι ψιλοχάλια από κάτι κρασιά, το νόημα έχει χαθεί, το άρθρο είναι αίσχος. Εντάξει... Το πιάσατε, νομίζω. Δημοσιεύω χωρίς τύψεις. Κι επειδή βαριέμαι να το διορθώσω... Πάνε τα υψηλά στάνταρτζ γραφής... Oh well...

15 σχόλια:

  1. Η Μπαντάνα του Λευτέρη29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 8:51 π.μ.

    Την επόμενη φορά με σεμεδάκι παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χειροτερος κ απο τη lil'kim.oh well indeed..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Life is a bitch and death is her sister/ sleep is the cousin what a fuckin' family picture.
    Αυτό δεν θα το 'λεγε η
    lil' Kim με την καμία. Και για τους φιλολογούντες ας επισημανθει η απόδοση θηλυκού γένους στον ανθρωπομορφικά παρουσιαζόμενο θάνατο (death => sister). SantA Muerte απο το γειτονικό Μεξικό; (εντάξει το παραξήλωσα: μάλλον το σιρόπι φταίει)usin what a fuckin' family picture.
    Αυτό δεν θα το 'λεγε η
    lil' Kim με την καμία. Και για τους φιλολογούντες ας επισημανθει η απόδοση θηλυκού γένους στον ανθρωπομορφικά παρουσιαζόμενο θάνατο (death => sister). SantA Muerte απο το γειτονικό Μεξικό; (εντάξει το παραξήλωσα: μάλλον το σιρόπι φταίει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την επόμενη φορά θα κάνεις τσιγάρο όρθιος στο ένα πόδι, για να μάθεις να μας κάνεις ρόμπα στο πανελλήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον ούτε εσύ ξέρεις ποιος είναι το καλλιτεχνικό μου πρότυπο: http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Flanagan
    Ούτε η φάλαγγα με τρομάζει, φίλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το album των Μ83 πολύ καλό κάποια κομμάτια μάλιστα είναι από τα καλύτερα που άκουσα φέτος.Ο Wayne είναι εκτός του κύκλου συναναστροφών μου!Παρόλο που το κομμάτι του post που αναφέρεται σ'αυτόν είναι όλα τα λεφτά (μαζί με την ατάκα του Αντώ)!Με τον Flanagan τα διέλυσες όλα!

    edlorado

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lil Wayne με τίποτα!Μπορεί να είναι respect το αλάνι,δε ξέρω,αλλά έχω αλλεργία στο hip hop.
    Μ83 με Zola γάμησε.Ας είναι 2πλο,ας το χουν πνίξει στα intro & στα outro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Lil' Wayne είναι άλλη φάση ρε... Γιατρεύει και αλλεργίες και τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προτιμώ να ηχογραφήσω το καζανάκι μου και να το μιξάρω με τους ήχους που παράγονται από το ζευγάρωμα κοάλα που υποφέρουν από σύνδρομο down ...παρά να ακούσω τον άρχοντα της pimp hop...στην φύλαγα για τους horrors...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κράξιμο Faraway so Close? Εντάξει λοιπόν, το δέχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νope it was just a dream under the influence of crack and juice and bitches. Ναι, ναι, δεν θα εγραφες ποτε για τους Μilli Vanilli οn crack να σχηματιζουν πραγματικο ηχο οι φωνητικες τους χορδες. Aν συνεχιστει και με Τyler the Creator, ε τότε φερνω αμεσα τα κοάλα με σύνδρομο down για να κανει ολα τα υπολοιπα μελωδικα με το καζανακι το other half. αυτά για την πανεμορφη φανταστικη εικονα που μας χαρησες με το υποτιθεμενο tattoo στα οπισθια της φανταστικης Sasha. Aκους εκει Seymore Butts... Με αγαπη παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή