26/9/11

Lungfish - The Unanimous Hour

Κι άλλη επανέκδοση... Δεν ξέρω που σκατά πάει η μουσική βιομηχανία, δεν ξέρω αν η Dischord θεωρείται μέρος της, απλά, έχουμε φτάσει στην κατάσταση αυτή. Τα φράγκα βγαίνουν πλέον ποντάροντας στις αναμνήσεις των  - ίσως κάποτε - αγοραστών, θεωρείται αφελώς ότι η νέα γενιά καταναλωτών απλά κατεβάζει, τσεκάρει, πετάει. Και μένουν οι παλιοί... "Μαλάκα, το θυμάσαι αυτό; Θυμάσαι πότε το ακούγαμε; μου το 'χει φάει αυτή, ξέρεις, από 'κείνα που της είχα δανείσει και δε θεώρησε σκόπιμο να μου επιστρέψει όταν χωρίσαμε. Επανεκδόθηκε...". Αυτό εν ολίγοις. Κάτι τέτοιο.
Το "the Unanimous Hour" δεν το είχα τσεκάρει όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Πρώτη φορά το άκουσα πρόσφατα. Κακώς; Ίσως. Το 1999 που βγήκε είχα αρχίσει να κουράζομαι με το post - hardcore, ναι, ξέρω, είχε αρχίσει να γίνεται και emo, είχα μαζέψει και πάρα πολύ... Ήταν το "τώρα" του "τότε", αλλά έψαχνα παράλληλα και κάτι πιο "τώρα" "τότε". Ώσπου ανακάλυψα το post punk και το "τώρα" έπαψε να με απασχολεί. Αλλά αυτή είναι μία ιστορία που 'χω διηγηθεί ένα τρισεκατομμύριο φορές, δεν παίζει να τα ξαναπώ. Όχι σήμερα τουλάχιστον.
Αν ακούγεται σημαντικό σήμερα; Αν ακούγεται ξεχωριστό; Ιδιαίτερο; Αν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στις εκατοντάδες κυκλοφορίες με αξιώσεις; Εύκολα. Πολύ εύκολα. Βάλε και ότι ο Higgs θεωρείται και τρελή μορφή του indie undergound των χιλιάδων σπυριάρηδων με κοκάλινα γυαλιά και καθάρισες. Έχεις μία ακόμα σημαντική κυκλοφορία για το 2011. Η οποία πρωτοέσκασε πριν από 12 χρόνια. Έχει σημασία; Καμία.     

8 σχόλια:

  1. Το φέραμε στο μαγαζί κ το πήρα! Τι δισκάαααρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ, μη σβήνετε έτσι απότομα τους λογαριασμούς σας στο τιτιβιστήρι. Μου 'ρχεται κάπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Natasja
    Επικίνδυνο μέρος. Από τα λίγα που με το που σου δίνουν το μηνιάτικο το επιστρέφεις στον εργοδότη. Οικειοθελώς. Το επισκεπτόμουν συχνά παλιότερα, τώρα δεν έχω μία. Αν όμως κάνει την εμφάνισή του το Bermuda Drain θα ήθελα να ειδοποιηθώ...

    @ΠάνωςΚ
    Ρε δεν είμαι εγώ για social media, τέλος... Τα βαριέμαι και με βαριούνται... Ό,τι θες, διαθέτουμε και e-mail...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μαζέψει σε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας πολύ πράμα.Τώρα τελευταία όμως ότι και ν ακούσω με ξενερώνει.Ωραίοι δίσκοι The drums,twin sister,french films...δε λέω,αλλά θέλω λίγο ένταση.Ψάχνοντας δεξιά-αριστερά κατέβασα κι αυτό-ξέρεις σου χω εμπιστοσύνη.Πήρα τη δόση μου και συνεχίζω.Δισκάρα man!thx
    space orgy και sands of time γαμοκοπάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, αυτό με το μισθό είναι ένα θέμα, μήνα με το μήνα το διορθώνω κάπως.
    LP θέλεις ή κασέτα; Εγώ το πήρα σε κασέτα γιατί έχει κ demo side, νομίζω τη 2ρη κοπή θα τη προλάβουμε.
    Όταν είναι, θα στείλω mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. LP... Έχω κόλλημα με το format. Θα περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή