25/6/11

Fucked Up - David's Town Compilation

Ονειρεύτηκα ότι ήμουν πάνκης στα '70s... Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω αν βρισκόμουν Αγγλία, ή Αμερική, το μεγαλύτερο μέρος του ονείρου άλλωστε έδειχνε εμένα μπροστά σ' ένα καθρέφτη να βάζω και να βγάζω τα γυαλιά μου, γεμάτος διλήμματα... Πανκ με γυαλιά; Αλλά δεν υποτίθεται ότι μέσα σε όλο αυτό είσαι απλά ο εαυτός σου;
Εικόνες από συναυλίες, ήχοι από κιθάρες, οι Abba στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, οι X σε μία κατάληψη, ο Johnny Rotten να καπνίζει δίπλα από την πισίνα του σπιτιού του, έρχονταν κι έφευγαν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και πάλι πίσω στο ακατάστατο δωμάτιό μου, να φτιάχνω τα μαλλιά μου ή ν' αλλάζω πλευρά σε κάποιο κακόφωνο εφτάρι. Με θυμάμαι ερωτευμένο με κορίτσια μπροστά από μικρόφωνα... Ήξερα και τα ονόματά τους, τα είχα διαβάσει σε φωτοτυπημένα χαρτιά. Αυτές δε γνώριζαν το δικό μου.
Με παρακολουθούσα να κοιτάζω πριν στρίψω σε κάποια σκοτεινή γωνία, να διασχίζω εισόδους χώρων που βρωμούσαν αλκοόλ και τσιγάρο, να κοιτάζω τη σκηνή και να χαμογελάω, να αισθάνομαι ότι συμμετέχω, ότι είμαι μέρος κάποιου συνόλου, μίας ελίτ... Χάζευα το πρόσωπό μου σε φωτογραφίες με φίλους, πάντα με ένα ποτήρι μπύρα στο χέρι, τα σε στρατηγικά  σημεία σκισμένα μας ρούχα ήταν οι στολές μας, ο τρόπος να δηλώσουμε σαφώς ότι είμαστε διαφορετικοί. 
Θυμάμαι κι ένα κορίτσι με περίεργα μαλλιά, το μοναδικό πράγμα που ήθελα να κοιτάζω περισσότερο από τον εαυτό μου στον καθρέφτη... Και μετά ξύπνησα.

9 σχόλια:

  1. Αν έπρεπε να προτείνω το δίσκο σε ένα άτομο μόνο, αυτός θα ήσουν εσύ. Χωρίς μαλακίες. Καμία σχέση με τα συνηθισμένα τους... Επίσκεψη σε όλες τις μορφές του πανκ με γαμάτα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία, ωραία, θα το τσεκάρω άμεσα. Ήταν στη λίστα ούτως ή άλλως, αλλά όταν βάζει καλές βαθμολογίες το Pitchfork κρατάω πισινές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος το γαμάει το πίτσφορκ μωρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ακούω τώρα. Τι έπος είναι αυτό ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο είπα ρε... Είναι αυτό που ήθελες ν' ακούσεις φέτος. Κι εγώ μια απ' τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα τους δούμε στα Βερολίνα με το Αγγελάκι! Να πάω λες; Παίζουν με τους Off!

    ΑπάντησηΔιαγραφή